Juletips til skilte foreldre

Avtal i god tid hvor barnet skal feire jul. Barn med delt bosted har ekstra behov for forutsigbarhet.

  • La barnet slippe å ta del i konflikter mellom de voksne.
  • Husk at barn er lojale. Dersom du synes det er vondt å feire jul uten barnet og lar dette skinne gjennom, vil det lett skape dårlig samvittighet og lojalitetskonflikt hos barnet. Mange skilsmissebarn sliter med dette.
  • Støtt opp om planer barnet har hos den andre forelderen og vis at du gleder deg på barnets vegne. Vis at du er en voksen som tar ansvar for ditt liv.
  • Der barnet lever i nye familiekonstellasjoner er det ekstra viktig å ta en juleforberedelsessamtale og sjekke ut de ulike ønskene slik at dere kan skape nye juletradisjoner sammen. Husk at det kan være viktig for barn å få noe alenetid med sine foreldre.

Les også: Barn ønsker seg tid til jul

Relatert

Hvordan snakke med barn om koronaviruset?

Akkurat nå får vi mange henvendelser fra foreldre og andre voksne som lurer på hvordan man best snakker med barna sine om det som skjer i forbindelse med virusutbruddet.

Les om Hvordan snakke med barn om koronaviruset?

Hvordan snakke med barn om selvmord

Vis hensyn til alder og modenhet når du skal hjelpe barn til å sørge og bearbeide tapet av en de var glad i, og som har tatt sitt eget liv.

Les om Hvordan snakke med barn om selvmord

Barn ønsker seg tid til jul

Mange barn gir uttrykk for at det de ønsker seg mest av alt, er at foreldrene setter av tid til å være sammen med dem i adventstiden og julen.

Les om Barn ønsker seg tid til jul

Hvordan snakke med barn som har det vanskelig

Barn kan noen ganger synes det er vanskelig å snakke med voksne når de har det vanskelig. Slik får du i gang samtalen.

Les om Hvordan snakke med barn som har det vanskelig

Den utrolige seksåringen

Fysiologisk vokser seksåringen mye, og psykologisk sett står barnet ovenfor mange utfordringer. Seksåringen er både en urolig og en utrolig tid.

Les om Den utrolige seksåringen

Mobbing i barnehagen

Mobbing kan også oppstå i barnehagen. Dette kan du gjøre dersom du oppdager at ditt eget, eller et annet barn utsettes for mobbing.

Les om Mobbing i barnehagen