Juletips til skilte foreldre

Avtal i god tid hvor barnet skal feire jul. Barn med delt bosted har ekstra behov for forutsigbarhet.

  • La barnet slippe å ta del i konflikter mellom de voksne.
  • Husk at barn er lojale. Dersom du synes det er vondt å feire jul uten barnet og lar dette skinne gjennom, vil det lett skape dårlig samvittighet og lojalitetskonflikt hos barnet. Mange skilsmissebarn sliter med dette.
  • Støtt opp om planer barnet har hos den andre forelderen og vis at du gleder deg på barnets vegne. Vis at du er en voksen som tar ansvar for ditt liv.
  • Der barnet lever i nye familiekonstellasjoner er det ekstra viktig å ta en juleforberedelsessamtale og sjekke ut de ulike ønskene slik at dere kan skape nye juletradisjoner sammen. Husk at det kan være viktig for barn å få noe alenetid med sine foreldre.

Les også: Barn ønsker seg tid til jul

Relatert

Barn ønsker seg tid til jul

Mange barn gir uttrykk for at det de ønsker seg mest av alt, er at foreldrene setter av tid til å være sammen med dem i adventstiden og julen.

Les om Barn ønsker seg tid til jul

Hvordan snakke med barn som har det vanskelig

Barn kan noen ganger synes det er vanskelig å snakke med voksne når de har det vanskelig. Slik får du i gang samtalen.

Les om Hvordan snakke med barn som har det vanskelig

Den utrolige seksåringen

Fysiologisk vokser seksåringen mye, og psykologisk sett står barnet ovenfor mange utfordringer. Seksåringen er både en urolig og en utrolig tid.

Les om Den utrolige seksåringen

Mobbing i barnehagen

Mobbing kan også oppstå i barnehagen. Dette kan du gjøre dersom du oppdager at ditt eget, eller et annet barn utsettes for mobbing.

Les om Mobbing i barnehagen

Ikke la barna velge

Å skulle velge lag i gymmen eller gå sammen to og to oppleves svært stressende for et barn. Vi at vi voksne tar ansvar for dette skaper vi trygghet i gruppa.

Les om Ikke la barna velge

Hvordan kan foreldre forebygge mot mobbing

Man kan ikke arbeide i skippertak mot mobbing, man må forebygge hele tiden. Her er noen råd til deg som voksen om hvordan du kan være med å forhindre at mobbing oppstår.

Les om Hvordan kan foreldre forebygge mot mobbing