Film om Drømmeskolen

Filmen tar oss med til Stryn videregående skole og Nordseter ungdomsskole. Her får vi oppleve elevmentorer, selve kjernen i Drømmeskolen, i aksjon.

Drømmeskolen. Det høres ut som noe abstrakt og litt barne-tv-aktig, men navnet kan bedra. Drømmeskolen er så langt fra noe udefinert som man kan komme. Derimot er det en målrettet tiltaksmodell for å bedre det psykososiale skolemiljøet og fremme elevers psykiske helse. DET kan høres ut som en uoppnåelig drøm, så for å demonstrere hvordan man jobber mot å bli en drømmeskole, har Voksne for Barn fått laget en informasjonsfilm.

Filmen er produsert av Filmmakeriet, og tar oss med til Stryn videregående skole og Nordseter ungdomsskole. Her får vi oppleve elevmentorer, selve kjernen modellen, in action. Iført sorte t-skjorter overtar de klasseromsundervisningen, og setter i gang viktige tankerekker hos skolens ferskeste elever. Hva er vennskap? Hva er viktig for deg? Hvordan vil du at skolen vår skal være? Herifra klippes det til sosiale aktiviteter, som friminutt-dans, kafé og leksehjelp, mens en kommentarstemme forteller om de ulike modulene, Drømmeklassen 1 og 2 og hvordan modellen organiseres. Informasjonsfilmen varer snaut ti minutter, og gir et oversiktlig bilde av hva Drømmeskolen er for noe. Helhetsinntrykket styrkes av at flere stemmer får slipper til. Vi treffer lærere, en rektor, rådgivere, miljøkoordinator og selvfølgelig elever, som fra hver sin kant forteller hvordan de oppfatter Drømmeskolen. ”Det er ikke én negativ ting å si om Drømmeskolen,” sier en førsteklassing på Stryn videregående, før han legger til: ”Jeg synes faktisk synd på de skolene som ikke har Drømmeskolen. ”

Filmen er en ren opplysningsfilm, men slipper likevel til en ørliten innvending. Den kommer fra en lærer som forteller om kolleger som var skeptiske til å bruke penger på et sånt opplegg. Så tar han seg i det, og konkluderer med de nå har kommet på bedre tanker. Fordi, som han sier, Drømmeskolen funker.

Kan du ikke se innebygget film på din enhet? Se filmen direkte på Youtube