Jeg har mye å se fram til

Jeg har mye å se fram til

Patrick (17) gleder seg veldig til noe som skal skje i 2018. Han vet bare ikke hva det er.

I det vi ankommer kafeen vi har avtalt å møtes på, står Patrick allerede utenfor og venter. Han står og lener seg på et skateboard, noe som gjør at vårt første spørsmål – «Hva liker du å gjøre på fritiden?» - føles noe overflødig. Men Patrick har mange hobbyer, viser det seg.

- Jeg liker jo å skate da, men det har du sikkert skjønt allerede. Foto og video er jeg veldig interessert i, jeg filmer og redigerer mine egne videoer, og jeg er veldig interessert i musikk. Både å lytte til musikk, og å lage musikk selv. Og så liker jeg gaming, spiller CounterStrike og følger med på internasjonale konkurranser der.

Jeg har mye å se fram til
Etter lang tid i fosterhjem er Patrick nå tilbake hos mamma og pappa. Det er han glad for. Her er han til fots, men brettet er selvfølgelig med.

Patrick har nylig kommet tilbake til byen, etter å ha bodd i fosterhjem i en annen by i lengre tid. Han har ikke lyst til å gå i detaljer om hvorfor, men forteller villig om noe som hjalp han veldig.

- Det første året på videregående hadde jeg en lærer som var veldig aktiv i Voksne for Barn. Hun tok meg med på en samling på en gård, hvor jeg møtte mange flotte mennesker. Noen av de var på min alder, og i litt samme situasjon. Jeg koste meg på samlingen, og valgte senere å bli med i Ungt Nettverk, som er en del av Voksne for Barn.

Det å møte andre ungdommer han kunne snakke med, var avgjørende for at han valgte å bli med, sier han.

- Jeg synes det er viktig å snakke, få ut ting man har på hjertet. Og på den tiden hadde jeg veldig mye på hjertet, så for meg var det en måte å bearbeide ting på. Jeg har ikke så mye kontakt med de i nettverket utenom samlingene, med unntak av et par stykker jeg holder kontakten med til vanlig. Men det at man ikke kjenner hverandre så godt, tror jeg kan være en bra ting. For mange kan det være lettere å snakke om ting da, sier Patrick. 

Patrick har vært aktiv i Ungt Nettverk siden læreren første gang tok han med på samling, og sier han tenkt å fortsette der så lenge han kan. Han tror også han kommer til å være aktiv i Voksne for Barn når han kommer i den alderen, men først og fremst gleder han seg til neste samling. Før den tid er det imidlertid noe annet han ser fram til, forteller han.

Jeg har mye å se fram til
Patrick gleder seg til han skal på Halloween-fest med skatekompisene. Men dette blir nok ikke kostymet han velger.

- Vi skal ha en skatefest med Halloween-tema i skateboardmiljøet jeg er med i, og det tror jeg blir veldig bra. Det er blant annet premie for verste kostyme, og det vil jeg forsøke å vinne. Jeg har ikke helt bestemt meg, men tror kanskje jeg skal male meg gul og kle meg ut som Bart Simpson. En skikkelig stygg Bart Simpson!

I tillegg gleder han seg veldig til noe han ikke vet hva er…

- Jeg gleder meg til 18-årsdagen min, som er neste år! Mamma og pappa sier de har planlagt noe siden jeg var 16, men de vil ikke si hva det er. Så jeg aner ikke hva de har funnet på, men jeg gleder meg veldig! 

Les om Hojat, han fant glede i et felleskap 

Les om Malin, hun gleder seg til å bruke erfaringene sine til å hjelpe andre 

Adriane: Jeg brenner for å formidle

Undervisningsopplegg i anledning Verdensdagen for psykisk helse