Vil bare være inne

Vil bare være inne

Foreldrene tror at 16-åringen har sosial angst og hun vil ikke på skolen. Nå spør foreldrene Voksne for Barns rådgivere om hvordan de skal nå inn til datteren.

Skadelig for barna?

Skadelig for barna?

Mor kan bli veldig utagerende i diskusjoner. Far har vondt av barna når det skjer, og henvender seg til Voksne for Barns rådgivningstjeneste for hjelp.

Er straff greit?

Er straff greit?

Sønnens utagerende oppførsel har eskalert etter at han ble storebror. Foreldrene har innført "time-out" som reaksjon på uønsket oppførsel.

Positiv oppmerksomhet

Positiv oppmerksomhet

Foreldrene er oppgitte over treåringens trassige oppførsel og vet ikke lengre hva de skal gjøre. De føler de har prøvd alt, og trenger nå noen gode råd.

Grenser rundt mobilbruk

Grenser rundt mobilbruk

Mobilbruken til datteren på 13 går utover alt fra lekser til nattesøvn, og skaper mye konflikt i hverdagen. Moren lurer på hvordan hun kan bedre samarbeidet.

En annen med nye venner

En annen med nye venner

Foreldrene er bekymret for at sønnen har forandret seg helt etter at han fikk nye venner. Mor er usikker på hvordan hun skal håndtere den nye oppførselen.

Når tenåringen lyver

Når tenåringen lyver

Foreldrene er oppgitt over datter som stadig stjeler og lyver om det etterpå, og har spurt rådgiverne våre om råd for å komme ut av den onde sirkelen.

Alene hjemme

Alene hjemme

Far er bekymret for sønnen på ti som blir med kamerater hjem, der det ikke er noen voksne som holder oppsyn, noe han får lov til når han er hos mor.

Vi kjefter for mye

Vi kjefter for mye

Sønnen er førsteklassing og klarer seg fint på skolen. Men hjemme blir det mye krangling og foreldrene synes det blir mye kjefting. Nå lurer de på hvordan de kan endre dette.

Innetid og grensesetting

Innetid og grensesetting

Stemningen skifter fra god med smil og humor til full kræsj når husets tenåring skal ut – hun vil pushe innetider, vil ikke hentes og vil ikke si hvor hun skal.

Sutrete åtteåring

Sutrete åtteåring

Datterens oppførsel fører til mye krangling, og foreldrene lurer på om de ikke setter nok grenser for henne. De lurer nå på hvordan de skal endre dette.