Verktøyskrin: Psykologisk førstehjelp ungdom

Verktøyskrin: Psykologisk førstehjelp ungdom

Alder: 13 –18 år. Et verktøyskrin som kan hjelpe ungdom med å takle vanskelige tanker og situasjoner.

All ungdom opplever vanskelige følelser og utfordrende situasjoner. Å lære seg å takle følelsestrøbbel og vanskelige situasjoner på gode måter, vil kunne bidra til at de opplever mer glede, mestring og trygghet, og at de derfor kan styre unna mange vansker. Hensikten er å hjelpe ungdom til å identifisere, sortere og sette ord på tanker og følelser. Bruk av denne selvhjelpspakken vil kunne gjøre ungdom og deres foreldre bedre rustet til å takle vanskelige følelser og utfordrende situasjoner, og virke forebyggende i forhold til utvikling av psykiske lidelser.

Forfatteren Solfrid Raknes er psykologspesialist. Hun har utviklet Psykologisk førstehjelp i tråd med hovedprinsippene i kognitiv terapi, og i samarbeid med en bred og faglig sterk referansegruppe. Psykologisk førstehjelp kan både brukes som et selvhjelpsopplegg, i samarbeid med foreldre, i en klasseromssituasjon, i samtalegrupper, på helsestasjonen eller andre lignende fora.

Inngår i serien Psykologisk førstehjelp

Skrinet inneholder:
- En flott illustrert bok med tekster rettet mot ungdom
- Enkle oppgaver og arbeidsark som man kan laste ned flere av på internett
- Figurene rød og grønn som inspirerer til lek og kreativitet.

Forfatter: Solfrid Raknes
Utgivelsesår: 2010
Forlag: Gyldendal

Alle bøker, hefter, skrin og spill vi selger er kvalitetsvurdert og anbefales av våre fagfolk. Handler du hos oss, støtter du samtidig Voksne for Barn! Alt overskudd fra nettbutikken går rett tilbake til vårt viktige arbeid for barn og unge.

Voksne for barn arrangerer foreldrekurs i Psykologisk Førstehjelp

 Pris: kr 499,-

Art. nr: 7083